Ohjeita visualisoinnin käyttöön

Etsi yritystä nimeltä -kohdasta voi hakea yrityksiä/toimittajia laskujen tarkkuudella. Kun hakukenttään kirjoittaa vähintään kolmea merkkiä, aukeaa sen alle hakutermiä vastaava taulukko. Taulukon soluja klikkaamalla voi osumia siirtää hakutermeiksi. Täsmäävät haut korostuvat myös avatuissa menokohdissa. Yhteensä-kentässä näkyy sillä hetkellä hakua vastaavien ostosten yhteissumma.

Menokohtia voi selata klikkaamalla niiden nimiä joko vasemmasta taulukosta tai visualisoinnista, jolloin visualisointi-näkymä tarkentuu valitun menon kohdalle.

Tervetuloa visualisointiin Joensuun kaupungin vuoden 2015 ostoista ja hankinnoista. Visualisoinnin avulla voit tutustua kaupungin yksityiseltä sektorilta tekemiin hankintoihin "kuitin tarkkuudella". (tiedot eivät sisällä ostoja kunnilta, kuntayhtymiltä ja valtiolta).

Visualisoinnissa ostot ja hankinnat on jaoteltu menoluokittain. Pallon koko kuvaa menoluokan suuruuttaa. Menoluokka-palloa klikkaamalla avatuu siitä kaikki menoluokan ostot pienempinä palloina.

Kun visualisointi on latautunut, voit piilottaa ohjeen ja aloittaa visualisointiin tutustumisen klikkaamalla mistä tahansa.

Kahdella ylimällä painikkeella voit zoomata visualisointia lähemmäs ja kauemmas. Sama ominaisuus on hiiren rulla-näppäimellä. Vihreä painike palauttaa näkymän alkuasentoon. Kysymysmerkistä voi aukaista ohjeet uudelleen.

Viemällä hiirenosoittimen kunkin pallon kohdalle, näyttää ilmestyvä infolaatikko kyseisen hankinnan/menokohdan tiedot. Alkuasennossa pallot kuvaavat menokohtien suuruuttaa. Palloja klikkaamalla ilmestyvät kunkin menokohdan menot yksittäisinä palloina.

test

Hiiren rullanäppäimellä voit zoomata lähemmäs tai kauemmas visualisoinnissa. Voit myös liikkua visualisoinnissa "tarraamalla" kiinni visualisoinnista pitämällä pohjassa hiiren vasenta näppäintä.

Visualisoinnin on toteuttanut Vividin Oy.